Strak in pak – de najaarstrends van New Tailor

‘Wat is de stijl voor het najaar?’, we vroegen het Roel Wolbrink van New Tailor.

Er is weer veel moois voor het komende najaar en winter met uiteraard veel flannels en tweeds: fraaie Engelse stoffen vervaardigd tot de mooiste en fijnste kledingstukken. En daar doen zowel de Italianen als de Engelsen aan mee. Al jarenlang gebruiken de Italianen vooral Engelse stoffen. Stoffen met een heritage en ambachtelijk gemaakt. Series als Peaky Blinders, Suits, Mad Men en Board Walk Empire brengen de jaren 30 en 60 van de vorige eeuw ook terug in het straatbeeld.

Foto credits: Sjoerd Spendel

En dan alleen niet in hele pakken maar ook steeds meer jasjes op een spijkerbroek of een nettere chino. Uiteraard zie je in de burelen ook veel blauwe en grijze pakken omdat deze traditionele zakelijke kleuren iedereen staan en veel mannelijkheid en kracht uitstralen. Bovendien zijn het de kleuren waarin je bijna op elke zakelijke of formele bijeenkomst goed voor de dag komt. Mits natuurlijk goed gesneden en in een model dat van nu is. Wellicht dus toch tijd om jouw oude pakken te vernieuwen en ook de basisgarderobe weer echt op orde te brengen.

Tegelijkertijd zie je natuurlijk ook dat een donkerblauw pak vaak te veel van het goede is en veel combinaties gedragen worden in andere kleuren zoals groen, bruin en zelfs, de goede kleur, aubergine. In het najaar wil je het liefst flannel dragen en in de vrije tijd tweeds en bijvoorbeeld een corduroy. Op borrels, netwerk-events en als je even de stad (of het bos) inloopt, laat je vaak het beste van jezelf zien in een mooi jasje. Het zijn de stoftypes die passen bij het seizoen. Een grote overruit, een grove visgraat al dan niet in een tweed zijn dé stoffen voor jasjes en pakken die je steeds vaker zult zien. Voordeel van deze stoffen is dat je ze ook goed kunt combineren met een moleskin broek, een jeans of als het iets netter mag of moet met een flannel grijze broek. Ook mannen gaan vaker combineren. En ja sommigen moeten dat nog leren. Speel er mee. Probeer uit. Durf. Daar wordt het straatbeeld mooier van. En jij ook!

Ben jij klaar voor de stijl van het najaar? Ga dan langs bij New Tailor in Amsterdam of Utrecht voor jouw kleding op maat! Zoals je zal begrijpen zijn wij vaste klant bij ze en we staan zelfs op sommige foto’s hierboven… Als je toch bezig bent, poets ook je schoenen even met de producten van The Shoe Care Shop.

Written By
More from Bas

Schone Kledingkast

Er gaat niets boven de frisse geur van schoon wasgoed. Zodra je...
Lees verder