Waarom zijn scheerkwasten van dassenhaar het beste?

Een scheerkwast is een van de belangrijkste scheer accessoires die je kan hebben. Jammer genoeg wordt deze nog vaak over het hoofd gezien. De beste scheerkwasten worden gemaakt van dassenhaar. Dassenhaar scrubt de huid, opent de poriën en stimuleert de haar follikels zodat de haren rechtovereind gaan staan. Dit zorgt ervoor dat je dichter op de huid kan scheren

Waarom dassenhaar in vergelijking met andere scheerkwasten?

Er zijn verschillende soorten scheerkwasten op de markt. Deze lopen erg uiteen qua prijs en kwaliteit. Zo bestaan er kwasten ter waarde van 5 euro, maar ook van 100 euro. Het verschil in de kwasten zit hem in de haren die worden gebruikt. Je hebt drie soorten haren die worden gebruikt, namelijk synthetisch, varkenshaar en dassenhaar.

Synthetisch
Scheerkwasten van synthetische haren zijn het goedkoopst. De haren houden niet veel vocht vast en produceren ook niet veel schuim. Maar de haren zijn wel net zo zacht en elastisch als de kwast met dassenhaar. Mocht je een allergie hebben voor dieren, dan kan je het beste scheerkwasten kopen van synthetische haren. Zodat de kans op huidirritatie verkleind wordt.

Varkenshaar
Kwasten van varkenshaar zijn goedkopere varianten van dassenhaarkwasten. Het varkenshaar houdt beter vocht en produceert meer schuim dan de synthetische variant. De haren van deze kwast voelen wel veel harder aan omdat varkenshaar veel stugger is.

Dassenhaar
Kwasten van dassenhaar zijn de beste kwaliteit kwasten die er te koop zijn. De haren zijn zacht, nemen veel vocht op en produceren veel schuim. De kwasten zijn in drie varianten verkrijgbaar.

 1. Pure badger
  Deze kwast is het meest geschikt voor nieuwe gebruikers. Het biedt alle voordelen van een goed dassenhaarkwast tegen een betaalbare prijs. Het is haar van goede kwaliteit dat met de tijd zachter zal worden. De kwast moet enkele jaren mee kunnen gaan met minimale onderhoudt
 2. Best badger
  Kwasten van best badger hair zijn qua prijs en kwaliteit de beste kwasten. Het haar is van hoge kwaliteit en met de hand geassembleerd. Het is zacht aan de punt en kan met de juiste onderhoudt vele jaren meegaan.
 3. Silvertip badger
  De silvertip dassenhaar kwasten zijn de beste kwaliteit kwasten verkrijgbaar. Het haar is afkomstig van de nek van de das. Hierdoor zijn het de zachtste kwasten met veel resistentie. De borstelkoppen van Silvertip zijn met de hand geassembleerd en moeten 10 jaar of langer meegaan, mits ze goed worden onderhouden.

Welke type borstel is het meest geschikt voor welk type huid?

 • Voor een droge en gevoelige huid is de Silvertip dassenhaar kwast het beste. Deze kwast is erg zacht en biedt nog steeds een grondige scrub. De kwast is geschikt voor klanten van middelbare leeftijd of ouderen.
 • Voor een huid die niet vettig is, maar ook niet droog is de beste optie Best badger hair. Het biedt een minder stevige scrub, maar heeft wel mooie zachte haren. Zeer geschikt voor jonge dertigers.
 • Voor een vettige huid zijn de Pure badger hair kwasten het meest geschikt. Deze type kwast is goed voor scrubben, het opent de poriën en reinigt grondig, maar kan schuren op een gevoelige huid.
Written By
More from Bas

Schoonmaken suède schoenen

Suède stappenplan Vlekken op je suède schoenen? Niet getreurd, met de juiste handelswijze...
Lees verder