How to – Scheermesjes, verschillende scherptes en merken

In deze blogpost zal ik uitleggen waarom je met een safety razor moet gaan scheren, welke scheermesjes op de markt zijn en welke het best geschikt zijn voor gebruikers.

Wat is een safety razor?

Een safety razor is een scheermes met een beschermende laag dat zich tussen de rand van het mes en de huid bevindt. Het doel van dit scheermes was om thuisgebruikers een veiligere scheerbeurt te geven.

Waarom zou ik een klassiek scheermes moeten gebruiken?

Er zijn verschillende reden waarom een safety razor te verkiezen is boven schermessen als Gillette of Wilkinson

 1. Goedkoop
  De double edge mesjes voor safety razors kosten 2 euro voor vijf stuks.
  Daarnaast scheren deze mesjes aan twee kanten, dus slijten ze minder snel
 2. Soepeler scheren
  Double edge safety razors zijn vaak dunner omdat ze maar één mes bevatten.
  Hierdoor zijn lastige oppervlakken eenvoudiger te scheren
 3. Beter scheerresultaat
  Het mesje zit dichter op de huid, waardoor je een beter scheerresultaat krijgt.

Derby

Het Turkse bedrijf Derby is de fabrikant van de meest gangbare Double Edge scheermesjes voor klassiek scheren. De scheermesjes zijn mild scherp, vergevingsgezind en geschikt voor de beginnende scheerder. De scheermesjes kunnen ongeveer 2 tot 4 scheerbeurten gebruikt worden voordat ze vervangen moeten worden. De scheermesjes passen in elk klassieke scheermes

Merkur

Dovo Merkur is een scheermessen fabrikant uit Sollingen. Merkur produceert scheermessen van topkwaliteit zowel klassiek als moderne scheermessen. De Duitse scheermessen zijn zeer scherp, maar nog steeds vergevingsgezind. De mesjes zijn geschikt voor beginnende en gevorderde scheerders. De scheermesjes kunnen ongeveer 4 tot 6 scheerbeurten mee voordat ze vervangen moeten worden. De scheermesjes passen in elk klassiek scheermes.

Feather

Feather is een Japanse fabrikant voor o.a. scheermessen, scharen en chirurgische/medische scalpels. Het bedrijf is bekend om zijn vlijmscherpe double egde messen. De scheermesjes zijn zeer geschikt voor de ervaren scheerder. De scheermesjes kunnen ongeveer 7 tot 10 scheerbeurten mee voordat ze vervangen moeten worden. De scheermesjes passen in elk klassiek scheermes.

Written By
More from Bas

Avond Borrel

Na een lange dag op kantoor, wil je soms in een fijne...
Lees verder