Wat doet aluin?

Aluin is een dubbelzout van kalium- en aluminiumsulfaat. Het is een veelzijdig middel dat voor vele toepassingen kan worden gebruikt. Maar het is tegenwoordig vooral bekend als hét redmiddel voor na het scheren. Aluin wordt als bloedstelpend middel gebruikt door mensen die zich tijdens het scheren hebben gesneden. Aluin bindt zich met de eiwitten van de beschadigde huid, waardoor de huid samentrekt en de bloeding stopt.

De voordelen van aluin

  1. Aluin stopt het bloeden en werkt ontsmettend
  2. Het voorkomt huidirritaties
  3. Het kalmeert en herstelt de huid na het scheren
  4. Aluin neutraliseert zeep en voorkomt uitdroging door zeepresten
  5. Het sluit de poriën
  6. Geeft een verfrissend gevoel
  7. Aluin is geschikt voor mensen met een gevoelige huid
  8. Aluin is goedkoop en geurloos

Blok of stick?

Aluin is in verschillende vormen verkrijgbaar. Voor bij het scheren zijn de aluin blokken en sticks het meest geliefd. Een stick is handiger voor het aan stippen van kleine scheerwondjes, een blok gaat langer mee en is goedkoper. Bij het gebruik van een aluinblok, moet je het blokje simpelweg nat maken en zachtjes aandrukken op de huid van de irritatie of wond.

Alternatieve gebruik van aluin  

Zoals eerder al vermeld is, is aluin een veelzijdig product. Naast dat het dus voor het scheren vele voordelen meebrengt. Is aluin ook zeer effectief als neutrale deodorant. Aluin neutraliseert de zweetlucht en het laat geen witte vlekken achter op je kleding. Doordat aluin een ontsmettende werking heeft is het ook zeer effectief voor mensen met jeugdpuistjes of acne.
Kortom, aluin is altijd handig!

Bekijk ons volledige aanbod scheerproducten op onze website: https://nl.theshoecareshop.com/

Written By
More from Bas

Draag je schoenen niet twee dagen achter elkaar

Op een goed paar schoenen kun je de nodige meters maken. Hoe...
Lees verder