How to – Perfecte schuim maken

Om tot een perfect scheerresultaat te komen is het belangrijk dat je scheerschuim gebruikt. Een rijke en romige scheerschuim verhoogt het scheercomfort en geeft het beste resultaat. Maar scheerschuim maken is makkelijker gezegd dan gedaan. In vijf stappen zullen we uitleggen hoe je de perfecte scheerschuim creëert

Stap 1.

Vul een mok met warm water. Zet je scheerkwast tot ongeveer driekwart hoogte in de mok en laat die ongeveer een halve minuut weken. Hierdoor neemt je scheerkwast voldoende warmte en water op.

Stap 2.

Knijp de scheerkwast zachtjes uit, dit zorgt ervoor dat het overtollige water uit de haren wordt verwijderd. Als je scheerkwast te veel water bevat, krijg je niet het gewenste scheerschuim en dus niet het gewenste scheerresultaat.

Stap 3.

Breng een beetje scheerzeep of scheercrème aan op je scheerkwast en gebruik een scheerkom om een volle en romige scheerschuim te creëren. Schuim de kwast op met een rechtlijnige beweging. Draai geen cirkels! Als je een ronddraaiende beweging gebruikt, kunnen de binnenste haren in elkaar gedraaid raken. Hierdoor kunnen de haren op den duur afbreken.

Stap 4.

Dip het uiteinde van je scheerkwast weer in de mok met warmwater. Dit zorgt ervoor dat je scheerschuim een parelmoer-witte glans krijgt. Die glans zorgt ervoor dat je een comfortabel scheerbeurt krijgt.

Stap 5.

Breng het schuim aan op je gezicht en scheren maar!

Written By
More from Bas

Hallo Vakantie!

De winter is het perfecte seizoen om op vakantie te gaan. Of...
Lees verder