Shoe care – The basics Art. 1

Nette schoenen zijn essentieel in elke mannengarderobe. Om de levensduur van je schoenen te verlengen en ze in goede staat te behouden, is het belangrijk dat ze goed verzorgd worden.

Veel mannen blijven het verzorgen van de schoenen lastig vinden. Daarom hebben wij een guide gemaakt, waarin wij stap voor stap uit zullen leggen wat de beste manier is om je schoenen mooi te houden.

Het begin

Cederhouten schoenspanners zijn de basis voor goede schoenverzorging. Onbewerkt cederhout beschermt het leer, de stof, de stiksels en de zolen door zout, vocht en zuur te absorberen. De schoenspanners zorgen er verder voor dat rimpels en kreuken in het leer glad gestreken worden. Zo kunnen alleen al cederhouten schoenspanners zorgen voor een langere levensduur van je schoenen.

Hoe werkt de verzorging?

Een goede verzorging begint bij de juiste verzorgingsproducten. Wanneer je een schoencrème zoekt, zorg er dan altijd voor dat de basis bestaat uit bijenwas. De bijenwas voedt, beschermt en zorgt voor een perfecte glans voor het leer. Voor de beste schoenverzorgingsproducten kies je de Médaille d’Or lijn van Saphir. De Pommadier schoencrème van Saphir bestaat niet alleen uit bijenwas, maar uit zeven extra voedende elementen, zoals: nertsolie en plantaardige was.

De eerste stap

Voordat je je schoenen verwent met een nieuwe laag schoensmeer, is het belangrijk om oude lagen en vuil eraf te halen. Borstel de schoen eerst met een borstel – bij voorkeur eentje gemaakt van paardenhaar – en gebruik een goede kwaliteit reiniger, zoals de lotion van Saphir. Je wrijft de lotion in het leer met een katoenen doek en rondt de stap af door de schoen droog te wrijven met een droge doek. Voordat je begint met de volgende stap, moet je de schoen een aantal minuten laten drogen.

De tweede stap

Het reinigen van de schoen is niet alleen belangrijk om de oude lagen eraf te halen, maar het opent ook de poriën van het leer. Zo zorg je ervoor dat het leer erna de voedende oliën beter op kan nemen. Na het drogen van de schoenen is het tijd om het leer weer tot leven te wekken met een rijk voedend product zoals Saphir Renovateur. Breng de crème aan met een doek of een insmeerborstel en laat het een minuut of vijf in het leer trekken. De rijke oliën verjongen en herstellen je schoenen.

DSC_8501g

Laatste stap!

Voor de laatste stap heb je een schoencrème nodig en (afhankelijk van de hoeveelheid glans die je graag zou willen) een high shine schoenwas. Het verschil tussen een crème en was is dat de crème zacht is en makkelijk te gebruiken. De was is hard en dient iets anders aangebracht te worden, het is iets ingewikkelder. Het zorgt daarentegen wel voor extra bescherming en glans.

Houd je van een mooie glans? Kies dan voor de high shine was, zoals Pate de Luxe of Mirror Gloss van Saphir, en breng deze aan na de crème. Sluit daarna altijd af met een paardenhaar borstel en katoenen poetsdoek die je een aantal minuten langs de schoen haalt.

Het resultaat? Een paar glimmende schoenen voor een echte gentleman!

Written By
More from LD

Shoe care – The basics Art. 1

Nette schoenen zijn essentieel in elke mannengarderobe. Om de levensduur van je...
Lees verder