Draag je schoenen niet twee dagen achter elkaar

Op een goed paar schoenen kun je de nodige meters maken. Hoe beter je ze verzorgt, hoe langer je schoenen mee gaan. Dat klinkt vast logisch. Maar wist je ook dat het van belang is om je schoenen maximaal om de dag te dragen?

Schoenen die je de hele dag gedragen hebt, hebben tijd nodig om te herstellen. Tijdens het dragen trekt er altijd vocht in het leer. Door het dragen van je schoenen de hele dag, zal je gemerkt hebben dat je schoenen ‘s avonds soepeler zijn dan overdags. Het leer van je schoenen heeft even tijd nodig om zichzelf weer te herstellen, dat lukt niet binnen een nacht. Geef jij je schoen die rust niét? Dan zal de schoen sneller gaan vervormen en slijten. Zorg er daarom dus voor dat je minimaal twee paar schoenen hebt, die je gedurende de week kan afwisselen. Het kan bij de start van je schoenencollectie een onwelkome extra investering lijken, maar op de lange termijn bespaart het je de nodige kosten.

En denk eraan: na het uittrekken van je schoenen direct een paar cederhouten schoenspanners erin doen, dan hebben ze het meeste effect.

Written By
More from Bas

Wat doet aluin?

Aluin is een dubbelzout van kalium- en aluminiumsulfaat. Het is een veelzijdig...
Lees verder