Sokken en kousen, een gids

De eerste sokken in de menselijke geschiedenis werden gemaakt van dierlijke huid om de voeten van onze voorouders te beschermen tegen de elementen. In de middeleeuwen waren sokken een statussymbool voor de rijksten van de bevolking, zoals koningen, prinsen en de rijkste handelaren. Deze sokken werden gemaakt van de meest exclusieve natuurlijke draden zoals zijde en katoen en hierdoor erg zacht en comfortabel. Vanaf 1700/1800 gingen de lagere bevolkingslagen ook vaker sokken dragen. Deze sokken waren echter niet heel comfortabel omdat ze gemaakt werden van ruwe wollen draden die nog niet heel zacht en fijn waren.

Een sok wordt gedragen onder een pak om ervoor te zorgen dat je been nooit zichtbaar zal zijn gedurende de dag. Om er zeker van te zijn dat je sok niet af zal zakken en het er onverzorgd uitziet, kies je voor een mooie kous die over de kuit gaat. Door het elastiek in het bovenste gedeelte van de kous, zal deze stevig blijven zitten en niet afzakken zoals makkelijker gebeurt bij normale sokken. Als je geen fan bent van kousen, kun je natuurlijk gewoon een paar sokken dragen. Let er dan wel op dat ze niet afzakken. Met een meer casual outfit zoals een spijkerbroek of chino kunnen sokken natuurlijk altijd perfect.

Wanneer je sokken koopt, zorg er dan voor dat ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, wol, zijde of kasjmier. Natuurlijke draden zijn zachter van aard en nemen makkelijk vocht op, ook zorgen ze ervoor dat je voeten minder transpireren, allemaal karakteristieken die nylon en andere kunststof draden niet hebben. En natuurlijk, heb je die elastieken draad nodig om ervoor te zorgen dat je sok goed zit, maar zorg ervoor dat ze verder van een natuurlijke draad zijn gemaakt!

Met een pak wil je een sok die elegant en dun is, zoals bijvoorbeeld een 70% katoenen sok van Pantherella en niet een hand gebreide wollen sok. Deze dunne kousen en sokken worden gemaakt met een enorme hoeveelheid van tot wel 250 naalden per sok! Door dit enorme getal worden sokken heel mooi dun en zijdezacht, maar zijn ze juist ook erg sterk. Sokken moeten gematcht worden met je broek, niet met je schoenen. Zorg ervoor dat je nooit witte sokken draagt anders dan tijdens een sportieve activiteit. Draag daarnaast nooit sokken die versleten zijn of waar gaten in zitten. Je weet nooit wanneer je wellicht je schoenen uit zal moeten trekken en kapotte sokken zien er erg onverzorgd uit.

De meeste mannen dragen zwarte, donkerblauwe of donkergrijze sokken die makkelijk te matchen zijn met de meeste blauwe en grijze pakken. Dit is een veilige keuze maar probeer niet de kleur van je broek te kopiëren wanneer je sokken kiest om te dragen. Je sokken of kousen zullen dan simpelweg wegvallen in het geheel en er zal geen mooi gedistingeerd contrast zijn tussen broek, sok en schoen. Een andere kleur, natuurlijk goed gematcht met de met de kleur van de broek zal een mooi contrast geven en maakt de outfit geraffineerder en af. Draag bij een antracietgrijs pak bijvoorbeeld lichtgrijze sokken, of met een lichte khaki donkergroene sokken. Probeer weg te blijven bij allerlei drukke patronen met verschillende kleuren maar houdt het simpel en bewaar die Happy Socks voor een casual outfit met een spijkerbroek of chino!

Bekijk het volledige aanbod sokken op onze website: https://nl.theshoecareshop.com/collections/sokken-kousen

Written By
More from hein

5 fouten die je niet moet maken met een nieuw pak

1. Het aanschaffen van een kunststof pak Een pak gemaakt van polyester...
Lees verder