Schoonmaken suède schoenen

Suède stappenplan

Vlekken op je suède schoenen? Niet getreurd, met de juiste handelswijze worden je schoenen weer zoals vanouds. Hieronder het stappenplan om suèdeschoenen schoon te maken. Elke stap wordt uitvoerig beschreven, zodat niets aan het toeval wordt overgelaten. Geen zin om alle stappen te lezen, bekijk dan gelijk het filmpje onderaan de post.

Schoenen schoonmaken met Gommadin blokje

Maak als eerste de vlekken op je schoenen droog met een Gommadin blokje. Ook de meer hardnekkige vlekken kun je hiermee aanpakken. Het blokje kan tijdens het borstelen wat afbrokkelen. Met een borstel kun je deze stukjes van de schoen wegvegen.

Omninettoyant Cleaner op de schoenen aanbrengen

Vervolgens breng je de Omninettoyant Cleaner op de schoen aan. Meng de Omninettoyant met warm water en gebruik een borstel om het mengsel op de schoen te smeren en te borstelen. Het borstelen resulteert in een laag schuim. Geef de plaatsen met vlekken wat extra aandacht.

Weghalen /schoonmaken Omninettoyant Cleaner met borstel

Om het schuim van de schoen te halen maak je de borstel steeds schoon in warm water. Met deze borstel maak je de schoen vervolgens schuimvrij.

De schoenen laten drogen tot ze niet meer vochtig zijn

Nu moeten de schoenen drogen zodat ze niet meer vochtig zijn. Na een nachtje slapen zijn de schoenen zeker droog.

Super Invulner spray aanbrengen op de schoenen

Nadat de schoenen droog zijn kun je ze met Super Invulner spray inspuiten. Houd de spray 10 to 15 cm van de schoen tijdens het sprayen. Verstandig is om dit buiten te doen vanwege de indringende lucht die vrij komt.

De schoenen opborstelen met suèdeborstel

Als de spray is opgedroogd borstel de schoenen dan met een suèdeborstel op.

 

Bekijk hieronder de instructievideo:

Written By
More from Bas

Hoe verwijder ik oude schoenpoets van mijn schoenen?

Goed onderhouden schoenen worden geregeld gepoetst. Maar, teveel schoenpoets of verkeerde schoenpoets...
Lees verder