Synthetisch vs schoenpoets op basis van bijenwas

Let bij het kopen van schoenpoets op de bestanddelen die in schoenpoets verwerkt zijn. De standaard schoenpoets, die je bijvoorbeeld bij een supermarkt kan kopen, is vaak synthetisch en bevat siliconen.

Synthetische schoenpoets, op basis van siliconen, legt een beschermende laag over het leer. De laag schoenpoets sluit volledig, waardoor het leer als het ware afgesloten wordt. Leer moet echter kunnen ademen. Na verloop van tijd zal het leer, onder andere omdat het vocht aan de buitenkant nergens naartoe kan (zelfs niet met het gebruik van cederhouten schoenspanners), onder de laag schoenpoets lelijk worden.

Schoenpoets op basis van bijenwas of andere (dierlijke) oliën heeft als eigenschap dat het niet alleen een beschermende laag biedt, maar het trekt ook onmiddelijk het leer in. Hierdoor beschermt de schoenpoets de schoen van binnenuit en wordt het leer optimaal verzorgd en onderhouden. Door deze natuurlijke formule blijft leer vele malen langer mooi.

Wat te doen als er al synthetische schoenpoets op je schoenen zit?

Zijn je schoenen gepoetst met synthetische schoenpoets of weet je niet zeker wat erop zit, verwijder dan de oude lagen. Dat kan zonder problemen metof Saphir Renomat. Hoe je dat doet lees je hier. Nadat de schoenen zijn schoongemaakt, kun je opnieuw beginnen met goede schoenpoets, zoals Saphir Crème Surfine of Pommadier van Saphir Médaille d’Or.

Hoe weet je of schoenpoets bijenwas bevat?

Als een schoenpoets op basis van bijenwas is, zal het vermeld staan op de verpakking. Dat is namelijk één van de onderscheidende eigenschappen ten opzichte van een ‘standaard’ schoenpoets.

Written By
More from Bas

Top 5 Scheer set cadeaus

Om te zorgen dat iedereen smooth het nieuwe jaar doorkomt. Hebben wij...
Lees verder