Zoals het hoort: Double Edged Safety Razor

Scheren, je laten scheren in een Barbershop, de tijd nemen om jezelf te verzorgen. Het zijn allemaal ontwikkelingen die de laatste jaren steeds meer boven komen drijven. Dat de man veel tijd en aandacht aan zijn uiterlijk besteedt moge duidelijk zijn.

Het oude scheren is één van dingen die steeds meer terugkomt. ‘Shaving the old fashioned way’ zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen. Originele en antieke scheermesjes worden veel gekocht en gebruikt. Als je je thuis weer ouderwets wilt scheren, kun je het best de Double Edged Safety Razor gebruiken. Wanneer je besluit het Safety Razor avontuur aan te gaan zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden. In onderstaand filmpje wordt goed en helder uitgelegd hoe je je het beste kan scheren met een Safety Razor.

‘Alle begin is moeilijk’ en dat geldt in zekere mate ook voor de Safety Razor. Er moet een beetje tijd ingestoken worden, maar dat geduld gaat beloond worden.

Eén van de vele voordelen is weinig tot geen ingegroeide haren meer. Bij een 3-blade of 5-blade die veelal op de moderne scheermessen zitten, worden de haren als het ware opgetild om ze vervolgens af te scheren. Dit vergroot de kans op ingegroeide haren en kan zorgen voor meer huidirritatie. Daarnaast wordt je huid gladder dan ooit met een Safety Razor. De losse double edged scheermesjes zijn tevens minder schadelijk voor het milieu dan de hedendaagse cartridge scheermesjes. Een ander groot voordeel is het prijsverschil in vergelijking met de moderne scheermessen. De aanschaf van de houder kost tussen de €20 en €30. Per vijf double edged scheermesjes betaal je een paar euro. Bij een gemiddelde baardgroei blijven deze double edged scheermesjes vier tot acht scheerbeurten scherp.

Scheren met een Double Edged Safety Razor is een ware belevenis. Scheren wordt weer leuk en spannend. Je zult zich nog meer man voelen dan je al was.

Voordelen van een Safety Razor in vergelijking met moderne scheermessen:

– Veel goedkoper
– Geen ingegroeide haren meer
– Minder huidirritatie
– Beter voor het milieu
– Je voelt je meer man dan ooit tevoren

Instructiefilmpje voor gebruik DE Safety Razor:

Written By
More from Bas

24 uur in Amsterdam

BAR BOTANIQUE Een geweldige plek om te genieten van een kopje koffie,...
Lees verder