How to – Traditioneel scheren in 4 stappen.

1. Pre-shave

Zorg ervoor dat gezicht met warm water nat is gemaakt voordat je begint met scheren. Dit zal de baard zachter maken en je poriën openen. Zo zorg je ervoor dat je mes beter glijdt en verklein je de kans op wondjes. De beste tip is om direct na een warme douche je te scheren. Je gezicht is dan al opgewarmd en klaar voor het scheren. Breng na het natmaken van je gezicht eerst wat pre-shave olie aan om de weerstand van je mes nog kleiner te maken. Een van onze favoriete pre-shave lotions is The Hydraterende pre-shave lotion van Edwin Jagger.

2. Schuimen

Waarschijnlijk de belangrijkste stap voor een comfortabele en gladde scheerbeurt is het gebruik van een goede scheercrème of zeep. Scheerzeep geeft je een gladder resultaat maar kan gevaarlijk zijn. Een scheercrème is gebruiksvriendelijker. Je kan zelf kiezen wat je prettiger vindt. De volgende stap is een hoge kwaliteit scheerborstel om een goede dikke laag schuim te creëren. Een borstel die wij zeer waarderen is The best badger scheerborstel van Edwin Jagger. Deze borstel heeft een mooie prijs/kwaliteit verhouding. En bijna iedereen op het kantoor van Distinctly Different scheert met The Taylor of Old Bond Street scheercrème.

3. Het scheren

Begin eerst met het opwarmen van je mes in warm water. Dit zal je helpen bij het scheren en zal het geheel comfortabeler maken. Zonder druk uit te oefenen, moet je met de haarrichting mee scheren. Laat het gewicht van je mesje het werk voor je doen. Voor een glad resultaat, breng je nog een keer schuim aan en scheer je voorzichtig tegen de haarrichting in. Vergeet niet je tijd te nemen en je mesje tussendoor te reinigen in warm water voor het beste resultaat. Wil je graag scheren in stijl? Zorg dan voor een van de Safety Razors van Edwin Jagger of Mühle voor een comfortabel en gladde scheerbeurt.

4. Finishing touch.

Als je klaar bent met scheren, spoel je je gezicht met koud water. Als je je gesneden hebt tijdens het scheren of je huid voelt geïrriteerd aan, gebruik dan een Aluin block om de huid te kalmeren en wondjes te voorkomen. Maak daarna je gezicht droog met een handdoek. Bij voorkeur gebruik je erna een aftershave lotion om je gezicht te hydrateren en in balans te brengen. Probeer aftershaves met een hoog alcoholpercentage te vermijden. Ze desinfecteren waarschijnlijk wel, maar ze drogen je huid ook uit. Alle aftershaves die wij aanbieden zijn vrij van parabenen en bevatten hoge kwaliteit oliën. Een van de aftershaves die wij graag aanbevelen is The Aloë Vera lotion van Mühle.

Written By
More from LD

Interview met De koning van het scheren: Edwin Jagger!

Het traditionele scheren is een comeback aan het maken. We spraken met...
Lees verder