Een tijdloos ontwerp

Traditionele en elegante horloges met een modern randje, dat is was het Amsterdamse horloge bedrijf Renard je biedt. Een minimalistisch maar stijlvol design, geïnspireerd op de 60’s en 70’s. Het verhaal achter het bedrijf en een kijkje naar de horloges met een van de fans: Distinctly Different ambassador Aleks Jovanovic.

Een groot aanbod aan luxe en elegante horloges werden gelanceerd in 2015 bij het Nederlandse horlogebedrijf Renard. Renard, het Franse woord voor vos, werd al snel na de lancering van de eerste horloges bekend. Dit vooral door de kwaliteit en de stijlvolle designs. Maar in tegenstelling tot wat je verwacht van deze horloges zijn ze erg betaalbaar (vanaf €169). Door deze prijs zijn ze ideaal om toe te voegen aan je accessoires collectie. Je kan zelfs beslissen om er meerdere aan te schaffen, zodat je er altijd eentje hebt die bij je outfit past.

In 2015 werden de eerste modellen gelanceerd; De elite collectie. Karakteriserend door het Engelse en minimalistische design. Maar inmiddels hebben ze een collectie voor een ieder die houdt van wat grovere en stoerdere horloges. The Grande Chrono collection.

Een ding hebben alle horloges gemeen en dat is hun elegantie en eenvoud. Iets wat al duidelijk wordt bij het simpele, maar prachtige logo: Een grafisch hoofd van een vos. De vos, zowel in de naam als in het logo, staat voor zelfvertrouwen en eigenzinnigheid. Elegant en sterk. Net zoals een vos. Deze karaktereigenschappen omschrijven alle horloges van Renard. In deze wereld van nu waar trends snel veranderen, zorgt Renard voor inspiratie voor zelfbewuste mensen die hun eigen stijl willen creëren. Renard brengt traditie en moderne filosofie samen in tijdloze en verleidelijke horloges.

Ambassador

Zweedse blogger Aleks Jovanovic is een van de Distinctly Different Ambassadors en een groot fan van de Renard horloges: ‘Ik houd erg van de combinatie van bruin, blauw en roestvrij staal. Het horloge heeft de kleuren die ik graag ook draag met mijn kleding. Deze kleuren passen dus perfect bij dit horloge. Wat ik ook fantastisch vindt aan het horloge, dat het groot is, maar wel elegant. Dit zorgt ervoor dat het perfect te combineren is met een jasje, maar ook onder een overhemd met manchet knopen.’

‘Accessoires maken een groot deel uit van mijn dagelijkse leven. Je kan nooit een vergissing maken met een goed horloge, stropdas of een pocket square. Dat is ook de reden waarom ik Distinctly Different zo een fijne webshop vindt. Ze hebben mooie producten die gemakkelijk te combineren zijn. Ze hebben ook een grote variëteit aan producten waardoor je altijd iets kan vinden dat bij je past. Bijvoorbeeld, schoenproducten. Dit is iets waar ik veel waarde aan hecht en ook graag tijd aan besteedt. Goede producten, goed verzorgde schoenen en andere accessoires zijn essentieel voor een mooie outfit. Het maakt het leven gewoon net iets mooier!

Written By
More from LD

How To – “Mirror shine” je schoenen

Hoe “mirror shine” je schoenen? Voor iedereen die de perfecte glans op...
Lees verder