Nieuwjaarsvoornemens

Wij bij The Shoe Care Shop hebben het niet zo op nieuwjaarsvoornemens, maar dit jaar zijn er twee voornemens waar wij ons gaan houden.

1 Het beter onderhouden van onze nette schoenen.

Het onderhouden van je nette schoenen kost tijd en zeg nou zelf wie heeft daar nou zin in?
Maar het onderhouden van je schoenen hoeft helemaal geen vervelend klusje te zijn. Ga het zien als je moment van rust.
De eerste stap bij het onderhouden van je schoenen, begint bij cederhouten schoenspanners.

Cederhouten schoenspanners voorkomen kreukjes en scheurtjes in het leer, waardoor je schoenen langer meegaan. Verder zorgen onbewerkte cederhouten schoenspanners dat vocht uit de schoen wordt opgenomen. Dit maakt het leer beter kan ademen en minder snel beschadigt. Daarnaast dood cederhout bacteriën, terwijl het een heerlijke, frisse geur achterlaat.

Schoenen poetsen

Wil je je schoenen een snelle schoonmaakbeurt geven? Dan gebruik je Saphir Lotion, deze voedt en reinigt de schoen. Voor een diepere reiniging en om oude was- en crèmelagen te verwijderen gebruik je Saphir Renomat of Saddle Soap. Hebben je schoenen eeuwen in de kast gestaan en hebben ze een echt deep cleanse nodig? Dan moet je gebruik maken van Saphir Médaille d’Or Renovateur. Deze voedt het leer door en door, waardoor je schoenen zijn natuurlijke uitstraling terug krijgt. Vergeet ze daarna niet nog even te poetsen met Saphir Médaille d’Or Pommadier schoencrème en Pate de Luxe schoenwas voor extra glans.

Draag je alleen maar suéde schoenen? Gebruik dan Saphir Médaille d’Or Omninettoyant Cleaner om oppervlakkige viezigheid en vlekken te verwijderen. Zijn je schoenen dan nog niet schoon? Gebruik dan Saphir Medaille d’Or Gommadin (suède blokje) om hardnekkig vuil en vlekken nog grondig aan te pakken. Borstel de suède hierna licht in met een Saphir Crêpe Borstel. Als laatste stap is het belangrijk dat je je schoenen inspuit met Saphir Médaille d’Or Super Invulner of Saphir Médaille d’Or Renovateur spray (beschikbaar in verschillende kleuren).

2 Beginnen met wet shaving. 

Bekijk al onze scheerproducten op onze website: https://nl.theshoecareshop.com/collections/scheren

Mannen nemen tegenwoordig niet meer de tijd om zichzelf eens goed te scheren, terwijl het zon rustgevend moment kan zijn na een lange werkdag. Vier stappen die belangrijk zijn om te beginnen met gentlemens shaving.

Stap 1:  Pre-Shave

Voordat je begint met scheren, is het belangrijk dat je gezicht is wordt “gewassen” met warm water. Het warme water zorgt ervoor dat je poriënen en het baardhaar zacht wordt. Begin je scheerbeurt met een scheerolie of gel om frictie van je mes op de huid te verminderen.

Stap 2: Opschuimen

Het belangrijkste onderdeel van een comfortable scheerbeurt is het aanbrengen van scheerschuim. Gebruik een scheerkwast om scheerschuim aan te brengen op de huid. Met een goede scheercrème of scheerzeep kan je dicht op de huid scheren en krijg je het beste en gladste resultaat. (Bekijk ook onze blogpost over het creëren van het perfecte scheerschuim)

Stap 3: Scheren

Begin de scheerbeurt door het scheermes in heet water te leggen, zodat deze kan opwarmen. Een heet scheermes snijdt beter door haar en is hygiënscher. Probeer zo weinig mogelijk druk op het mes te zetten, laat het gewicht van het scheermes het werk doen. Belangrijk dat je tussen het scheren door, het mes afspoelt in heet water.

Stap 4: Aftershave

De laatste en een van de belangrijkste stappen is het gebruik van aftershave. Na het scheren is de huid lichtelijk geirriteerd en heeft het behoefte aan hydratatie. Begin eerst de huid af te koelen door je gezicht met koud water af te spoelen (dit dicht de poriën, waardoor er dus geen viezigheid meer in de huid kan komen). Een goede aftershave lotion zorgt ervoor dat de huid gevoedt wordt met natuurlijke extracten, welke de huid doen kalmeren en weer in balans brengen.

Written By
More from Bas

Maak het Persoonlijk!

Ben je opzoek naar een bijzonder, uniek en persoonlijk cadeau?  Misschien hebben...
Lees verder