How to – Je sneakers écht mooi wit houden

Iedereen die sneakers draagt loopt rond met deze vraag. Hoe houd je nu je mooie sneakers stralend wit? Als je een paar mooie sneakers hebt gekocht wil je natuurlijk dat ze lang mooi wit blijven. Ook na een feestje of twee. Lees hier hoe je stap-voor-stap er voor zorgt dat je sneakers in top conditie blijven. Bij Distinctly Different gebruiken we de professionele producten van Tarrago (onderdeel van het gerenommeerde merk Saphir) om voor onze sneakers te zorgen.

Wat heb je nodig?

Algemene reiniging: Tarrago sneaker cleaner
Verzorging (leren sneakers): Tarrago sneaker rescue
Bescherming/waterproofing: Tarrago sneaker protector spray
Extra voor de zolen: Tarrago soles restorer

Synthetische en suède sneakers: Een stevige synthetische borstel.
Suède: Crèpe borstel
Altijd: Microvezel doek

1. Schoonmaken

sneaker2

Borstel je schoen even af met een borstel om losliggend vuil en stof te verwijderen. Begin met een van je twee sneakers in te spuiten met Tarrago sneaker cleaner. Gebruik een borstel en/of doek om je sneaker inclusief zolen in te zepen. De cleaner begint direct te schuimen. Bij synthetische sneakers kan je ook een beetje water gebruiken om de cleaner iets geleidelijker te verspreiden. Spoel daarna je sneakers voorzichtig af met een beetje water. Laat je sneakers op kamertemperatuur opdrogen. Zet ze vooral niet op een radiator of andere warmtebron om het droogproces te versnellen. Hierdoor kan het materiaal van je sneakers uitdrogen. Je witte sneakers zouden er nu al veel beter uit moeten zien.

Suede

Suede sneakers kan je ook goed schoonmaken met Tarrago sneaker cleaner. Echter, raden we dan aan de sneaker cleaner op een onopvallend plekje op de sneaker uit te proberen. Sneakers kunnen soms zeer oppervlakkig gekleurd zijn waardoor je de kleur van de sneaker wast. Bij (de betere) geklede schoenen is het leer vaak door en door gelooid waardoor je de kleur nooit van de schoen af kan wassen. Borstel na het wassen het suède even op met een crêpe borstel. Zo herstel je de natuurlijke look van het suède.

(Optioneel)

Als je nog niet tevreden bent over de witte randen van je zolen kan je Tarrago sneaker soles restorer gebruiken. Tarrago sneaker soles restorer bleekt als het ware je zolen zodat ze weer mooi wit worden. Let op! Dit middel heeft waterstofperoxide als werkend bestanddeel, dus het is aan te raden Tarrago sneaker soles restorer aan te brengen terwijl je een paar handschoenen draagt. Let er ook op dat je dit middel enkel gebruikt op je zolen. Lees zorgvuldig de gebruiksaanwijzing alvorens je het aanbrengt.

2. Verzorging

Je leren sneakers hebben ook wat voeding nodig om te voorkomen dat het leer uitdroogt. Droog leer kreukt sneller wat er weer voor kan zorgen dat het leer scheurt. Tarrago sneaker rescue is een natuurlijke verzorgende lotion op basis van avocado olie en zorgt er voor dat het leer van je sneaker weer goed word gevoed. Daarnaast reinigt en beschermd deze lotion je sneakers. Om je sneakers echt te beschermen en te waterproofen raden we aan je sneakers in te spuiten met Tarrago sneaker protector.

3. Bescherming

Na je sneakers goed te hebben schoongemaakt en te hebben gevoed is het tijd om ze te beschermen tijdens de volgende keren dat je ze draagt. Spuit ze daarvoor in met Tarrago sneaker protector. Tarrago sneaker protector waterproofed je sneakers zodat vocht niet in het materiaal van je sneakers kan trekken. Daarnaast hecht vuil zich minder makkelijk aan je sneakers waardoor vlekken minder vaak voor komen.

Leuk voor bij je sneakers

sneaker3

Voorzie je sneakers van een paar cederhouten schoenspanners om ze mooi in model te houden. Vooral leren sneakers hebben baat bij een paar schoenspanners omdat leer vaak makkelijker kreukt dan synthetisch materiaal.

Written By
More from Donny

Terugblik: De Amsterdam Super Trunk Show 2020

Op 7 Maart 2020 organiseerde The Shoe Care Shop samen met ShoeGazing...
Lees verder