How to – Kies de schoencrème die het best matcht met je schoenen

Voor elke kleur leer, een andere kleur schoencrème. Hoe kies je nu de juiste kleur bij de leerkleur van jouw schoen? Wij merken dat het vinden van de juiste kleur dikwijls lastig kan zijn en daarom schrijven we deze guide. In de titel gebruiken we specifiek de term ‘matchen’, omdat het bij bijvoorbeeld bruintinten het erg lastig is om exact de juiste kleur te vinden. Bruin is er namelijk in legio tinten.

Bekijk de laatste versie van onze kleurenkaart.

Ook al staat op de doos van je schoenen misschien dat de kleur ‘Cognac’ is, er zijn zeer veel verschillende interpretaties van welke kleur cognac nu eigenlijk is. Deze gids zal voornamelijk verwijzen naar de Saphir Médaille d’Or Pommadier schoencrèmes maar geldt ook zo voor Saphir Pate de Luxe schoenwas omdat zij exact dezelfde kleurnummering en benaming hebben.

Neutrale of gekleurde schoencrème?

Als je het echt niet zeker weet, is het de veiligste keuze om voor een neutrale schoencrème of was te gaan. Op deze manier hoef je je niet druk te maken of je wel de juiste kleur hebt gekozen voor jouw schoenen. Daarnaast zal het gebruik van een neutrale schoencrème het behoud van de originele kleur van de schoenen versterken, terwijl een gekleurde schoencrème haar eigen kleur ook aanbrengt. Het is echter wel zo dat dit een zeer traag proces is, pas na meerdere keren poetsen is er een licht verschil te zien.

Per keer poetsen zeggen we meestal dat 10% van het pigment in de crème in het leer trekt. Wissel het gebruik van een neutrale crème af en toe af met een crème met kleur. Een neutrale crème kan ook voor kleurverlies zorgen, probeer daarom een mooi evenwicht te vinden. Voor zwarte schoenen adviseren we enkel en alleen zwarte schoencrème en was te gebruiken.

Saphir Pommadier colour

Maskeren van krassen

Mochten je schoenen echter beschadigd zijn, bijvoorbeeld door krassen of scheurtjes in het leer. Dan adviseren wij om een gekleurde schoencrème te gebruiken, zodat de beschadiging zo goed mogelijk gecamoufleerd wordt. Als je twijfelt tussen twee verschillende kleuren, kies dan de donkerste van de twee. Een Pommadier crème die net iets donkerder is dan je schoenen, doet het beter in het maskeren van krassen.

Saphir Pommadier colour2

Kleurenschema

We hebben een simpele kleurenkaart ontwikkeld, met de verschillende kleuren Saphir Mèdaille d’Or Pommadier crème. Hopelijk krijg je hierdoor een beter idee hoe de kleuren eruit zien, nadat ze zijn aangebracht op de schoenen. Let ook op het verschil tussen de kleuren op papier en de kleuren in de digitale vierkantjes!

Saphir Pommadier colour guide

Conclusie

Het is bijna onmogelijk om een paar schoenen te verpesten door een het aanbrengen van een slecht matchende kleur schoencrème of was. Als de crème niet het resultaat geeft waar je op had gehoopt, kan je het er altijd weer afhalen met Saphir Renomat. Gebruik voor zwarte schoenen simpelweg zwarte schoenpoetsproducten. Weet je het echt niet zeker welke kleur je moet kopen? Dan kan je altijd nog voor de veilige keuze van neutrale, kleurloze crème gaan! Tevens zijn er Pommadier kleuren samples beschikbaar op de website.

Written By
More from Donny

How to – Je sneakers écht mooi wit houden

Iedereen die sneakers draagt loopt rond met deze vraag. Hoe houd je...
Lees verder