Houd ze in goede staat!

Sir Beecs cedarwood shoe trees
Sir Beecs cedarwood shoe trees

Nu je hebt geïnvesteerd in een mooi paar schoenen van goede kwaliteit, wil je ze ook netjes houden. De basics hiervoor zijn echter simpeler dan vaak wordt gedacht. Goede schoonverzorging start met cederhouten schoenspanners. Sommige mannen denken dat schoenspanners een onnodige aankoop zijn, maar het is de basis van een goede schoenverzorging. De nadruk ligt op het cederhout. Het geurende hout staat bekend om zijn natuurlijke voordelen. Wanneer onbewerkt, beschermt het cederhout het leer, binnenwerk, de stiknaden en de zool door het vocht, mineralen en zuren te absorberen. En dat is precies wat je nette schoenen nodig hebben.

Het zweet dat dagelijks in je schoenen trekt, wordt opgenomen door het leer en de voering van je schoen. Na een poosje zorgt dit ervoor dat de stiksels gaan rotten, je schoenen gaan stinken en het leer gaat scheuren. Cederhouten schoenspanners zorgen ervoor dat het leer in goede staat blijft, niet gaan scheuren of kreuken en correct opdroogt na een lange werkdag.

Door het van nature absorberende hout wordt het stiksel optimaal droog en zal het niet gaan rotten. Een ander groot voordeel van de ceder is de heerlijke geur, die je schoenen weer fris laten ruiken. Dus ja, we begrijpen dat je net veel geld hebt besteed aan je mooie schoenen en dat je geen geld wil verspillen. Maar onthoud: een paar schoenspanners is goedkoper dan een nieuw paar schoenen. Het gebruik van spanners zorgt er niet alleen voor dat je schoenen er beter uitzien, maar ook langer mee gaan.

Wacht niet!

Dus, betekent dit dat je voor elk paar nette schoenen een paar spanners nodig hebt? In feite wel. Maar als je maar een aantal schoenen hebt die je regelmatig draagt, zou het kunnen dat je wisselt met twee of drie paar schoenspanners. Weet wel dat schoenen een volle 24 uur nodig hebben om te drogen voor ze weer gedragen kunnen worden. Draag je schoenen dus niet twee dagen achter elkaar, maar gun ze die rust. Het belangrijkste is om ze direct nadat je je schoenen uit hebt gedaan in je schoenen te stoppen.

De eerste twee uur van het drogen zorgt er echt voor dat al het vocht wordt onttrokken en je schoenen hun originele vorm behouden. Als je te lang wacht, zullen rimpels zich al in het leer hebben gevormd. In deze twee uur zullen de spanners vooral de vorm van de schoen behouden en de geur neutraliseren. De aromatische eigenschap van ceder maakt de schoenspanner perfect om ook in je minder formele schoenen te gebruiken, dit is waarom we Sir Beecs cederhouten schoenspanners hebben ontwikkeld voor sneakers, niet alleen zorgen ze voor een neutrale geur door luchtjes buiten de deur te houden, ze zorgen er ook voor dat je schoencollectie er cool uitziet. Vooral wanneer onze mooie lederen labels zijn gelaserd met het logo van jouw merk. Wil je ook een paar mooie schoenspanners? Bestel ze dan bij ons op de website.

Sir Beecs cedarwood shoe trees

Tips & Tricks

Plaats de schoenspanner in je schoen onmiddellijk nadat je ze hebt uitgetrokken. Het leer is nog flexibel wat het makkelijker maakt voor de spanner om je schoenen in de juiste vorm te behouden en rimpels en scheurtjes te voorkomen. Draag schoenen niet 2 dagen achter elkaar, maar geef ze ook een dag rust. Zorg ervoor dat je schoenen elk moment dat je ze niet draagt, netjes in de schoenspanners staan, dit bevordert hun levensduur. Schuur je schoenspanners jaarlijks (gebruik schuurpapier met korrel 200 of hoger). Hierdoor blijft de cederhouten schoenspanner zijn effectiviteit behouden. Als je schoenen erg nat zijn geworden, leg ze op de zijkant en laat ze in deze positie drogen. Je kan ze ook vullen met kranten. Doe de schoenspanners er niet in voor je schoenen droog zijn.

Written By
More from Donny

Houd ze in goede staat!

Nu je hebt geïnvesteerd in een mooi paar schoenen van goede kwaliteit,...
Lees verder