Top 3 bestemmingen die je zeker een keer bezocht moet hebben

1. Madrid

madrid1e

De Spaanse hoofdstad is een must-see stad! Er wordt gezegd dat het de belangrijkste stad is, van het Iberische Schiereiland. De stad biedt een thuishaven aan de Spaanse koninklijke familie, met het Palacio Real in het stadscentrum als spectaculair werkpaleis van koning Filips VI. Madrid heeft daarnaast een aantal zeer gerenommeerde musea. Het Museo del Prado is van grote internationale waarde, met eeuwenoude meesterwerken van schilders als Velázquez, Jheronimus Bosch en Goya.

In het centrum kan je genieten van een eindeloze keuze aan restaurants, barren en clubs. Eet een hapje mee in een waar instituut in Madrid: Bodega la Ardosa. Dit restaurant bestaat als sinds 1892 en is als een huiskamer voor de stad. Bestel lekkere tapas en drink daarbij een mooi glas Rioja en je zal de tijd vergeten. De Madrilenen zijn een ontzettend warm en gastvrij volk die je thuis laten voelen zodra je voet aan de grond zet.

De bewoners van Madrid leven samen als familie, maar als Real speelt tegen Atlético in Estadio Santiago Bernabéu, zijn ze de grootste vijanden. Plan absoluut een bezoek aan dit historische stadion als je een voetbalfreak bent. Madrid heeft meer dan 3 miljoen inwoners en meer dan 6 miljoen als je de hele metropool meerekent. Als je even wil ontsnappen aan het drukke stadscentrum, ga dan naar Parque de El Retiro. Relax en lees een boek in de Spaanse zon, je zal niet eens merken dat je in de vierde grootste stad van Europa bent! Koop dan de travel guide hier!

2. New York

newyork1e

De Nederlandse koloniale bezetter kocht Manhattan van de Indianen voor 60 gulden, vandaag de dag zou dat ongeveer 700 euro zijn en ze noemde het Nieuw Amsterdam. Echter werd het in 1664 veroverd door de Britten, die het omdoopte naar New York. In de jaren die volgden, heeft de stad een enorme ontwikkeling doorstaan. Het is gegroeid tot een van de grootste steden ter wereld en wordt vandaag de dag beschreven als de financiële, culturele en media-hoofdstad van de wereld. Daarnaast herbergt Manhattan sinds 1952 de Verenigde Naties. Met enkel dit in oogschouw is het al de moeite waard om deze metropool te bezoeken, maar er is nog zoveel meer in te zien en te doen in ‘the city that never sleeps’.

NYC heeft een enorme hoeveelheid fenomenale gebouwen en plekken om te zien, ga bijvoorbeeld op een cruise over de Hudson River en sta versteld van de veelzijdige skyline van New York en de afmetingen van het Vrijheidsbeeld. Een cadeau van Frankrijk om 100 jaar Onafhankelijkheid te vieren en als een teken van vriend- en bondgenootschap. Ga ook even langs Broadway om de spectaculaire lichtshows te ervaren, langs Wall Street waar het zakelijke centrum is gevestigd en naar het Empire State Building, dat al in 1930 werd gebouwd.

NYC heeft een enorme keuze aan restaurants; met meer dan 150 verschillende nationaliteit biedt de stad een enorme variatie aan restaurants. Als je op zoek bent naar een goede Italiaan, zoek niet verder! Peasant in Elizabeth St. is een gezellige en warm ingericht restaurant in het hart van Manhattan, waar ze koken met ‘amore’. Neem na het eten een metro of taxi naar Central Park en geniet van de groene schoonheid van het door wolkenkrabbers omringde park terwijl de zon ondergaat. Koop de travel guide hier! 

3. Londen

london1e

  1. Britse stijl en klasse
  2. Stop het in één stad
  3. Zet het aan beide kanten van de Thames

Hét recept voor succes

Londen is altijd een baken van macht geweest in Europa en is een van de weinige landen die niet is bezet in de Tweede Wereldoorlog. Het land werd altijd strategisch met hand en tand verdedigd vanuit de hoofdstad, met grote leiders als Churchill en Thatcher. En wát een stad, met iconen als de Big Ben, de London Eye en de Tower Bridge, heeft Londen ontzettend veel te bieden. Begin de dag met een traditioneel Engels ontbijt in je hotel of in een restaurant vlakbij je verblijfplaats. Begeef je na ontbijt in de richting van Buckingham Palace en bezoek de ‘Changing of the Guards’, die elke ochtend begint om 11 uur stipt: Britser wordt het niet!

De perfecte plek om lekker rond te wandelen en te shoppen is Oxford Street. Vergeet niet langs het klassieke Engelse warenhuis Selfridges te gaan, eet in het restaurant een paar heerlijke scones met clotted cream, jam en een overheerlijke pot thee. Kijk ook e of er een interessante expositie is, in gallerie Tate Modern of een mooi concert in de Royal Albert Hall. Vind je moderne architectuur te gek? Plan een bezoek aan the Shard en the Pickle, respectievelijk 300 en 180 meter hoog. Twee iconische gebouwen met koosnamen die de Londenaren ze hebben gegeven. Natuurlijk heb je na een lange en drukke dag zin in een goede maaltijd, ga hiervoor naar The Hawksmoor. Ze hebben 6 restaurants in Londen dus zijn nooit ver weg en ze maken de allerbeste steak. Bestel de Porterhouse steak, het lekkerste medium-rare, om van weg te smelten! Koop de travel guide hier!

Monocle Reisgidsen

travelguides

Monocle rapporteert van overal op aarde, op papier, op de radio en online. Monocle’s journalisten gaan van stad naar stad en ontdekken unieke plekken om te eten, te bezoeken en te slapen. Deze waardevolle informatie is nu eindelijk samengevoegd in de Monocle Travel Guide Series!

Duidelijk onderverdeeld in onderwerpen als ‘Hotels, Food and Drink, Retail, Culture & Walks’ maakt het makkelijk te vinden wat je weten wil. Monocle heeft deze continu groeiende reeks gidsen gestart met grote steden als Londen, New York en Tokyo. Since de eerste gids in 2015 zijn daar echter veel edities bijgekomen waardoor de serie momenteel 22 gidsen bevat, waaronder ook Amsterdam. Unieke en mooi vormgegeven gidsen die je steden laten zien zoals ze bedoeld zijn, the Monocle way.

Written By
More from Donny

How to – Je sneakers écht mooi wit houden

Iedereen die sneakers draagt loopt rond met deze vraag. Hoe houd je...
Lees verder