How to – Scheren met een safety razor

We praten wel veel over de voordelen van safety razors en waarom je moet beginnen met natscheren. Maar hoe gebruik je eigenlijk een safety razor? Om te zorgen dat ook jij kan beginnen met natscheren, hebben wij 5 tips voor je uitgeschreven! 

Bekijk ons volledige assortiment scheerproducten op onze website: https://nl.theshoecareshop.com/collections/scheren

     5 tips, zodat ook jij kan beginnen met natscheren 

 1. Geen druk uitoefenen!
  Safety razors zijn geen scheermessen waarbij men druk moet uitoefenen. Als je druk uitoefent terwijl je een safety razor gebruikt is de kans groot dat je jezelf verwond. Laat het mes het werk doen.
 2. Groeirichting
  Om een glad resultaat te behalen is het belangrijk dat je weet in welke richting je baard groeit. Scheer altijd in de richting van je baardgroei mee met een hoek van ongeveer 30 graden. Scheer rustig en zachtjes met trage bewegingen en zonder te veel druk uit te oefenen. Begin bij de wangen richting kin en hals en eindig met je snor (meest stugge haren)
 3. Strakke huid
  Houdt met je vrije hand de huid goed strak tijdens het scheren. Dit zal het scheren vergemakkelijken en vermindert de kans op snijwondjes.
 4. Kies het juiste mesje
  Er zijn verschillende mesjes op de markt, die allemaal in je safety razor passen. Double edge scheermesjes hebben verschillende scherptes variërend van 1 tot 5. Als je beginnend scheerder bent is het beste als je met een mesje begint van scherpte 1. Hoe meer ervaring je opdoet hoe scherper het mesje mag zijn.
 5. Regelmatig afspoelen
  Spoel je scheermes regelmatig af in warm water, zodat zeepresten en haartjes verwijderd worden. Zo voorkom je dat je scheermes verstopt raakt.
Written By
More from Bas

Saphir Médaille d’Or – authentieke schoenverzorging

Goed schoenpoetsen begint met Saphir: één van de oudste, meest traditionele en...
Lees verder