5 fouten die je niet moet maken met een nieuw pak

1. Het aanschaffen van een kunststof pak
Een pak gemaakt van polyester of een andere soort kunststof draad, ademt niet zo goed als een wollen, linnen of andere natuurlijke garensoort dat doet. Natuurlijke materialen ogen daarnaast verfijnder en hebben niet de onnatuurlijke glans die kunststof garen wel geven. Deze kunststof zorgt ook voor een goedkope look en het pak verjaart lang niet zo mooi als bijvoorbeeld een wollen pak. Een pak van natuurlijke garen beweegt en vormt beter mee met het lichaam opdat je een perfect zittend pak hebt en zodat je pak jou wordt. Let dus bij het kopen van een pak goed op het etiket en kijk welke materialen er in zijn verwerkt, polyester is een no-go! Als een goedkope deal voor een pak te mooi is om waar te zijn, is het pak meestal (gedeeltelijk) gemaakt van polyester draad.

2. De zakken openknippen
Natuurlijk; zakken zijn erg handig en kunnen erg veel spullen voor je mee dragen zoals je telefoon, sleutels en portemonnee. Echter is het openknippen van de bijna altijd dicht gestikte zakken van je jasje af te raden. Door deze te gebruiken gaat je jasje er gekreukeld en shabby uitzien. Als je ze echter gesloten houdt, zullen de zakken en daarmee je pak hun vorm behouden en zorgen voor een strakke, verzorgd uiterlijk in plaats van een pasvorm die ongebalanceerd is en je pak verpest. Een ander nadeel van het gebruiken van de zakken is dat het zorgt voor een snellere slijtage van je pak. Denk er dus aan; houd je zakken gesloten!

Afbeeldingsresultaat voor james bond suit

3. De stiksels in het achterpand laten zitten
Nadat de pakken het atelier waar ze gemaakt zijn verlaten, worden ze verscheept naar bestemmingen overal ter wereld en kunnen ze een aardige reis maken. Om er zeker van te zijn dat het model en de originele pasvorm goed behouden blijven en zodat de winkels en klanten precies het pak krijgen dat het atelier in den beginne verliet, wordt op verschillende plekken tijdelijk stiksel aangebracht. Het stiksel moet echter verwijderd worden wanneer het pak helemaal naar wens is (vermaakt) en je hem gaat dragen. Meestal is aan weerszijden van de onderzijde van het rugpand stiksel aangebracht zodat alles goed op zijn plek blijft. Soms zit er ook stiksel in de schouders en manchetten van het jasje, ook dit moet er uit worden gehaald. Je pak is nu klaar om gedragen te worden!

Afbeeldingsresultaat voor back vent stitching

4. Het gebruiken van dunne hangers
Een kwaliteitspak heeft een natuurlijke pasvorm en welgevormde schouders. Wanneer je dunne hangers gebruikt om je pak op te hangen zal het pak zijn pasvorm verliezen. Dunne hangers zijn bedoeld voor T-shirts en andere simpelere kledingstukken. Dit is natuurlijk zonde en makkelijk te voorkomen. Aan de ene kant, kun je natuurlijk gewoon de hanger gebruiken die je bij het pak hebt gekregen, dit is een goede hanger wanneer je een pakkenmaker van kaliber hebt. Deze hanger houdt je pak mooi in vorm. Maar als je je hanger bent verloren, hij kapot is gegaan of niet meegeleverd was, is het aan te raden om een hanger te kopen die een natuurlijke vorm heeft als ware het surrogaat schouders.

Afbeeldingsresultaat voor suit hanger


5. Het merklabel op de mouw laten zitten
Wanneer je een pak koop heeft het vaak een merkje op de mouw. Wanneer het pak in het rek wacht om verkocht te worden, kunnen zowel klanten als winkelmedewerkers makkelijk zien van welk merk het pak is dat ze aan het bekijken zijn en is het makkelijk om het juiste pak te vinden voor de klant, elk merk heeft natuurlijk een andere pasvorm en valt net anders qua maat. Na het kopen van het pak, moet je dit merkje er dus afhalen, het heeft geen functie meer en ziet er suf uit. Daarnaast kan het worden gezien als een manier van opscheppen met het exclusieve merk waarvan je pak is. Echter zal een echt connaisseur een echt goed pak herkennen aan zijn mooie stof en maakwijze.

Afbeeldingsresultaat voor suit brand tag

 

Written By
More from hein

Sokken en kousen, een gids

De eerste sokken in de menselijke geschiedenis werden gemaakt van dierlijke huid...
Lees verder