Shoe care – 5 tips voor de perfecte schoenen. Art. 5

Dit artikel geeft je 5 tips voor het behouden en verzorgen van je schoenen.

1 – Wissel af tussen je schoenen.

Het begint allemaal met het afwisselen van je schoenen. Het is misschien wel de belangrijkste tip die we je kunnen geven. Tijdens het dragen van je schoenen, zal het leer langzaam uitrekken en de vorm van je voet aannemen. Je manier van lopen speelt een grote rol hierin. Gun je schoenen soms een dag rust. Combineer dit met het gebruik van een goed paar cederhouten schoenspanners. Het zorgt ervoor dat je schoenen zich kunnen herstellen in de originele vorm. Wanneer je je schoenen uitrekt is het ook belangrijk een goede schoenlepel te gebruiken, om uitrekken en beschadigingen te voorkomen.

1 (1)

2 – Gebruik een goed paar schoenspanners

Zoals we aangaven, is het gebruik van een goed paar schoenspanners essentieel voor het onderhouden van je schoenen. Er is een grote variëteit aan schoenspanners. Cederhout, beukenhout, gelakt hout, een enkele veer, een dubbele veer en reis schoenspanners. Ze lijken in alle vormen en materialen te komen. Dit maakt de keuze erg lastig.

Wij raden aan om een paar cederhouten schoenspanners met dubbele veer te kiezen. Deze schoenspanners geven je schoenen de optimale support, dit komt door de buigzame neus (de meeste schoenspanners hebben dit). Aromatisch leer is bekend door de natuurlijke kwaliteit. Wanneer deze onafgewerkt zijn beschermen ze het leer, de stof en de stiksels van het leer. Dit zorgt voor een langere levensduur van je schoenen. Onze favorieten zijn de schoenspanners van Sir Beecs. Ze zijn perfect voor elke schoen en zijn gemaakt van het jongste en beste cederhout.

2kopie

3 – Reparatie van krassen.

Het overkomt iedereen. Het is vrijdag na werk en je wordt uitgenodigd voor een drankje. Terwijl je geniet van je drankje loopt er een vrouw met mooie hakken langs. Ze zet haar hak precies op de voorkant van je schoen. De hak glijdt door de bovenlaag van je net gepoetste schoenen en creëren een nare kras. Maar geen probleem, met deze truc kan je dit makkelijk oplossen.

Gebruik een donkerdere kleur van Saphir Medaille d’Or Pommadier shoe cream. Deze koop je in de kleur van je schoen en de krassen zullen verdwijnen. De donkerdere crème wordt in het leer getrokken en camoufleert de krassen perfect. Als je de exacte kleur van je schoenen gebruikt, zal de kras lichter worden en dus zichtbaar blijven. Gebruik daarom altijd een tint donkerder.

Om dit af te sluiten gebruik je een zelfde kleur Saphir Medaille d’Or pPate de Luxe shoe was  om de kleur gelijk te maken en de schoen te laten glanzen.

3kopie

4 – Zorg goed voor je leren zolen.

De meeste mensen vergeten dat de zolen van je schoenen ook van leer gemaakt zijn. En omdat dit zo is, moet je deze natuurlijk ook goed verzorgen. Het beste product om dit mee te doen is Saphir Medaille d’Or Sole Guard. Een simpel, maar belangrijk product om te hebben om je schoenset compleet te maken. Hieronder een video van de uitleg.

5 – De schoenranden.

De laatste tip is erg belangrijk, maar wordt vaak vergeten. Knap de randen van je schoen op met een klein beetje kleur. Breng wat Saphir Medaille d’Or Pate de Luxe wax aan in de kleur van de originele randen. Laat ze hierna glanzen met een glansborstel. Voor de precieze uitleg, zie de video hieronder.

Dit was het vijfde en laatste artikel van de schoenverzorging serie. Wij hopen dat je genoeg informatie hebt gekregen. Je kunt altijd nog de artikelen en filmpjes terugkijken.

Written By
More from LD

How To – “Mirror shine” je schoenen

Hoe “mirror shine” je schoenen? Voor iedereen die de perfecte glans op...
Lees verder