Strijkwedstrijd Zuidas

DISTINCTLY DIFFERENT EN NEW TAILOR HOSTEN GROOTSTE STRIJKWEDSTRIJD VAN NEDERLAND

‘the men’s shop for luxury’ en de maatpakkenspecialist laten mannen strijden om het meest snelle, perfect gestreken overhemd.’

Dit keer geen voetbal of Olympische spelen, maar een heuse strijkwedstrijd. Het terras van Café de Blauwe Engel zal op vrijdag 30 september (van 16:30 – 18:30) fungeren als toneel voor de ludieke strijkwedstrijd van online- en offline shop Distinctly Different. In samenwerking met maatpakkenspecialist New Tailor en elektronicaconcern Philips zullen deelnemers op de Amsterdamse Zuidas gaan strijden om het meest perfect gestreken overhemd.

Het is de derde editie van de Strijkwedstrijd. Een luchtige ‘wedstrijd’ die vooral een glimlach op je gezicht moet toveren. Bas van Exter, eigenaar Distinctly Different: “De eerste twee edities waren bij New Tailor op de Spiegelgracht, maar nu hebben we de strijkwedstrijd naar de Zuidas gehaald waar onze onze Distinctly Different shop gevestigd is.” We hebben een grootse opzet van strijkijzers en strijkplanken klaar staan op het Zuidplein. De winnaars worden beloond met luxe prijzen, maar natuurlijk hebben we ook de nodige troostprijzen klaar staan voor diegene die nèt even iets minder presteren. Bekijk al onze evenementen hier op onze website.

“Bij strijken komt het neer op de juiste materialen, het beste strijkijzer en natuurlijk de beste stoffen. De ene stof laat zich nou eenmaal makkelijker strijken dan de andere. Getwijnde draden laten zich makkelijker strijken en ook de weeftechniek is belangrijk. In volgorde van gemak: Twill, poplin, panama, oxford, linnen. Alle deelnemers krijgen het boek Cotton2Shirt waarin we dit ook allemaal uitleggen.” Aldus Roel Wolbrink, co-founder van New Tailor.

13327522_1028274767260888_1929834326968023080_n

Strijken is een kunst en vergt wat ervaring. Maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Daar helpt Philips, dat overigens ook het meest verkochte strijkijzermerk ter wereld is, graag een handje bij!

Written By
More from Bas

How to – Perfecte schuim maken

Om tot een perfect scheerresultaat te komen is het belangrijk dat je...
Lees verder