Shoe Revival – Greve

Het is weer tijd voor een item uit de Shoe Revival Month en dit keer gaan we aan de slag met het paar Greve Halfhoog Monk strap. Dit paar heeft de volgende aandachtspunten:

 • Vale kleur en uitgedroogd leer over de hele schoen
 • Beschadigingen op de hiel van de schoen

Het proces stapsgewijs met de gebruikte producten:

 1. Grondige reiniging met Saphir Renomat (zo’n 3x)
 2. Het leer gevoed met Saphir Médaille d’Or renovateur
 3. De kale en vale plekken in het leer bijgekleurd met Saphir Médaille d’Or Pommadier crème (3x)
 4. Hele schoen opgepoetst met Saphir Mirror Gloss
 5. Hierna hebben we de neus van de schoen een krachtige mirror shine gegeven met Saphir Médaille d’Or Mirror Gloss (3x) en Saphir Médaille d’Or Pate de Luxe

Daarnaast hebben we gebruikt:

Reinigen, voeden en kleuren
Om de lagen goed op te kunnen bouwen is het van belang om eerst de oude was en crème lagen te verwijderen, wat we in dit geval gedaan hebben met Saphir Renomat. Omdat het leer van dit paar nogal droog was hebben we het eerst behandeld met Saphir Médaille d’Or renovateur om het leer een nieuw leven in te blazen. Na het reinigen en opnieuw voeden van het leer gaan we verder met het kleuren en beschermen van de schoen. Dit hebben we gedaan met Saphir Médaille d’Or Pommadier crème.

Mirror Shine
Ook bij dit paar hebben we de renovatie afgesloten met het aanbrengen van een goede mirror shine. Ook deze keer is dat gedaan met een combinatie van harde schoenwas (Saphir Médaille d’Or Mirror Gloss) en zachte schoenwas (Saphir Médaille d’Or Pate de Luxe).

In het kort ziet de opbouw van onze mirror shine er zo uit:

 1. De eerste laag die we aanbrengen is Pate de Luxe. Deze eerste laag brengen we op de gehele schoen aan. We poetsen de schoen even snel op met een schoenpoetsborstel na het aanbrengen met een doek.
 2. Nu beginnen we met het opbouwen van lagen schoenwas op de neus en hiel van de schoen. Dat doen we met de harde schoenwas: Saphir Mirror Gloss. Voor de eerste twee lagen gebruiken we een royale hoeveelheid schoenwas omdat we eerst de structuur van het leer moeten egaliseren met schoenwas. Alleen als je de structuur egaliseert krijg je een hoogglans effect.
 3. Na 3-5 lagen gaan we verder met Saphir Mirror Gloss. Gebruik nu een kleine hoeveelheid per keer dat je het aanbrengt. Poets de was op met een katoenen schoenpoetsdoek. Wrijf niet te hard! Het gewicht van je vingers is vaak al voldoende. Je kan een beetje water gebruiken om de schoenwas egaler uit te poetsen.
 4. Sluit af met een laagje Pate de Luxe. Ook als je een mist in je lagen schoenwas krijgt is het goed om even een klein beetje Pate de Luxe te gebruiken. Hier zit meer oplosmiddel in wat ervoor zorgt dat de harde schoenwas nog egaler opdroogt en meer glanst.

*Het opbouwen van een mirror shine doen we alleen op de neus en hiel van de schoenen. Dit zijn namelijk de onderdelen van de schoen die niet buigen en meevormen tijdens het lopen. Schoenwas droogt namelijk hard op, en kan dus gaan barsten tijdens het lopen op delen van de schoen die meebuigen.

Written By
More from BODD

Shoe Revival – Greve

Het is weer tijd voor een item uit de Shoe Revival Month en dit keer...
Lees verder