WITLOFT: ambachtelijke schorten

Leren liefde

Het Nederlandse merk WITLOFT produceert prachtige en duurzame leren schorten, gemaakt van hoogwaardig Nederlands zadelleer. De schorten zijn perfect voor elke kok, fan van de barbecue of schoenpoets. Hoe Frank Abbenhuis van het maken van een short in zijn tuinhuisje, naar een internationaal succesvol merk ging.

Van een Amsterdams tuinhuisje tot een ongekende werkplaats, WITLOFT is enorm gegroeid de laatste jaren. Het Nederlandse ambachtelijke leren schortmerk werd in 2014 door Frank Abbenhuis in zijn eigen tuinhuis opgericht. Met een passie voor koken en het maken van meubels, was hij op zoek naar een mooie en duurzame schort. Maar wat hij wilde, bestond niet. Dus leerde hij alles wat hij moest weten over leerfabricage, hij begon te ontwerpen en maakte zijn eerste WITLOFT schort uit een ruw stuk leer. Aanvankelijk creëerde hij de schorten alleen voor zichzelf, maar later ook voor vrienden. Hierdoor groeide de vraag naar meer schorten.

Tegenwoordig creëert WITLOFT mooie en functionele schorten in vele kleuren voor mannen, vrouwen en zelfs kinderen. De schorten worden over de hele wereld verkocht, daarnaast hebben ze ook een uitgebreid assortiment aan servies en accessoires – allemaal van de hoogste kwaliteit leer. Het mooie aan de WITLOFT schorten is dat ze multifunctioneel zijn. Of je koning barbecue bent, een professionele barista, klusjesman of een beetje van alles, de schorten van WITLOFT zijn perfect voor iedereen. Het schort is ook ideaal om je schoenen te polijsten of als je gewoon een voorliefde voor vakmanschap hebt. Omdat WITLOFT helemaal over dat vakmanschap gaat. Van de werkplek tot ontwerpen. Alle producten zijn handgemaakt, wat betekent dat elk product uniek is. WITLOFT gebruikt alleen duurzaam en mooi Nederlands zadelleer.

Het leer is hittebestendig, waardoor het perfect is voor elke gelegenheid. Vanwege de hoge kwaliteit van het leer en het vakmanschap, zijn de schorten zeer duurzaam. Nog beter: het leer, dat een natuurlijk product is, laat de schorten na verloop van tijd mooi verouderen. De schorten zijn het perfecte cadeau, voor een vriend of gewoon voor jezelf. Je kunt ze zelfs nog unieker maken door ze te personaliseren met een (bij)naam, datum of bericht.

Bekijk ons aanbod op www.distinclty-different.nl/witloft 

Written By
More from Bas

WITLOFT: ambachtelijke schorten

Leren liefde Het Nederlandse merk WITLOFT produceert prachtige en duurzame leren schorten,...
Lees verder